Uvjeti poslovanja Internetske trgovine ptice.biom.hr

Općim uvjetima poslovanja regulirani su odnosi između kupca i prodavatelja u Internetskoj trgovini ptice.biom.hr (u daljnjem tekstu Internetska trgovina). Kupnjom u Internetskoj trgovini Kupac potvrđuje da je pročitao i suglasan je s Općim uvjetima poslovanja.

1. Prodavatelj

Biom priroda u društvu d.o.o. za usluge i izdavaštvo, Čazmanska 2, 10000 Zagreb; email:  webshop@biom.hr; OIB: 62321382256.

2. Kupac

Kupac je svaka poslovno sposobna, pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje putem telefona, e-maila ili u Internetskoj trgovini.

3. Narudžba

Nakon izvršenja narudžbe u roku 24 sata Kupac će potvrdu narudžbe, kao potvrdu prethodne obavijesti, dobiti putem elektroničke pošte čiji su sastavni dio ovi Opći uvjeti poslovanja.  Ukoliko Kupac želi promijeniti narudžbu ili odustati od nje, može to učiniti u roku 2 sata od primitka potvrde narudžbe na webshop@biom.hr. Ako Kupac u dogovorenom roku ne povuče svoju narudžbu smatra se da je ugovor o kupovini proizvoda između Kupca i Prodavatelja (Biom priroda u društvu d.o.o.) sklopljen. Kupac ima pravo na raskid ugovora sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača u roku od sedam dana ne navodeći za to razlog.

Prodavatelj je dužan u dogovorenom roku pošiljku zapakirati i poslati. Narudžbe zaprimljene do 13 sati radnim danom biti će poslane isti dan, a narudžbe zaprimljene subotom i neradnim danom bit će poslane prvi sljedeći radni dan.

4. Dostava i preuzimanje robe

Prodavatelj će dostaviti dostupne proizvode poštom u dogovorenom roku od 3 radna dana. Pošiljke dostavlja Hrvatska pošta. Pošiljke se dostavljaju uslugom HPekspres E-paket Hrvatske pošte u roku od 3 radna dana (u veće gradove i mjesta pošiljke najčešće stižu u roku jednog radnog dana).

E-paket je usluga Hrvatske pošte za brzu, sigurnu i diskretnu dostavu pošiljaka na području Republike Hrvatske. Vaša pošiljka biti će isporučena u roku od 24 do 48 sati od obavijesti o slanju vaše pošiljke u gradove/mjesta I. zone (Popis gradova I. zone), odnosno do 72 sata u gradove/mjesta izvan I. zone.

Cijena dostave pošiljaka iznosi 30,00 kn bez obzira na odabrani način dostave.

Za pošiljke koje se dostavljaju na adresu navedenu u obrascu narudžbe, ukoliko poštar ne zatekne nikog, ostavit će obavijest o prispijeću pošiljke koju u roku od 5 dana možete preuzeti u isporučnom poštanskom uredu.

Kašnjenje pošiljki poslanih iz poslovnih prostorija u nadležnosti je Hrvatske pošte i izvan utjecaja Prodavatelja. Ukoliko ne primite pošiljku u roku od tri dana od kad ste primili obavijest (emailom ili sms-om) kontaktirajte nas.

Osobno preuzimanje moguće je radnim danom od 9:00 do 16:00 uz obveznu prethodnu najavu.

5. Plaćanje

5.a. Uplatom na račun Prodavatelja (nalogom za plaćanje ili internet bankarstvom):

Biom priroda u društvu d.o.o., Čazmanska 2, 10000 Zagreb
IBAN HR0523400091110960054 (PBZ).

*Pošiljke će biti poslane nakon što sredstva budu vidljiva na računu Prodavatelja.

5.b. Pouzećem

Plaćanje otkupne pošiljke prilikom preuzimanja.

6. Pravo na odustajanje od kupovine i povrat proizvoda

Kupac može prema Zakonu o zaštiti potrošača jednostrano raskinuti ugovor o kupovini sklopljen putem interneta ili elektroničke pošte ne navodeći razloge raskida ugovora u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda/pošiljke.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora Kupac može ispuniti ovdje. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor pisanim putem koristeći navedeni obrazac, slanjem poruke putem elektronske pošte na elektronsku adresu: info@biom.hr ili slanjem pisane obavijesti na adresu sjedišta Prodavatelja: Čazmanska 2, 10000 Zagreb. Pisana obavijest mora sadržavati podatke o proizvodu koji se želi vratiti, kopiju izdanog računa za proizvode koji se vraćaju te broj računa Kupca za povrat novaca. Po raskida ugovora Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju, a Prodavatelj je dužan najkasnije u roku 30 dana od primitka pisane obavijesti o raskidu ugovora vratiti Kupcu cjelokupan iznos koji je Kupac do trenutka raskida platio na temelju ugovora umanjen za troškove dostave proizvoda. Vraćeni proizvod za koji se traži povrat uplaćenog iznosa mora biti nekorišten, neoštećen i u originalnom pakiranju sa priloženom kopijom ili originalom računa. Prodavatelj nije dužan primiti otkupne pošiljke ili pošiljke koje ne odgovaraju Prodavateljevim uvjetima poslovanja.

U slučaju jednostranog raskida ugovora Prodavatelj će postupiti prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno što se tiče materijalnih nedostataka prema Zakonu o obveznim odnosima. Povrat uplaćenog iznosa Prodavatelj će izvršiti nakon što vraćeni proizvodi budu zaprimljeni. Povrat proizvoda potrebno je izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana pisane obavijesti o jednostranom raskidu ugovora.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača pisani prigovor i pisana primjedba na kupljene proizvode može se predati:
a) osobno na adresi sjedišta tvrtke Biom priroda u društvu d.o.o., Čazmanska 2,
b) poštom na adresu Biom priroda u društvu d.o.o., Čazmanska 2, 10000 Zagreb,
c) elektroničkom poštom na info@biom.hr

Sve reklamacije i pritužbe primljene na adresu elektronske pošte Prodavatelja webshop@biom.hr ili na adresu sjedišta tvrtke: Čazmanska 2, 10000 Zagreb bit će obrađene u roku jednog radnog dana.

7. Cijene

Cijena proizvoda je cijena navedena na web stranici u trenutku predaje narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo promjene cijena o čemu će pismeno ili usmeno obavijestiti Kupca i ponuditi mu mogućnost promjene ili odustajanje od narudžbe. Sve cijene navedene na Internetskoj trgovini oslobođene su poreza na dodanu vrijednost temeljem članka 90 stavka 1 Zakona o PDV-u.

8. Popusti

Iskazani popusti na pojedine proizvode vrijede do isteka zaliha.

9. Reklamacije i jamstvo

Reklamacije se odnose na pogrešno isporučene proizvode te oštećenja i nedostatke na proizvodu koji nisu nastali kao posljedica transporta. Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan utvrditi eventualna vanjska oštećenja pošiljke te ukoliko ih primijeti odbiti preuzimanje i obavijestiti Prodavatelja o istom putem telefona ili elektroničke pošte kako bi se paket ponovno odaslao.

Prodavatelj će na zahtjev Kupca, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, uz suglasnost potrošača, sniziti cijenu ili otkloniti nedostatak na proizvodu.

10. Zaštita osobnih podataka

Kupnjom u Internetskoj trgovini biom.hr dajete suglasnost da Prodavatelj, poduzeće Biom priroda u društvu d.o.o. za usluge i izdavaštvo iz Zagreba prikuplja i obrađuje podatke navedene u obrascu narudžbe u mjeri potrebnoj za realizaciju ugovornog odnosa odnosno isporuku naručene robe.

Suglasnost za obradu podataka dajete u svrhu obrade i isporuke naručenih proizvoda, kao i u informativne svrhe te svrhe promocije proizvoda i Internetske trgovine biom.hr za svo vrijeme trajanja Vaše kupovine.

Kupac i registrirani korisnik Internetske trgovine u svakom trenutku može povući svoju suglasnost za raspolaganjem i obradom podataka ostavljenim u obrascima Internetske trgovine u cijelosti ili djelomično (odjava sa newslettera i drugih promotivnih pretplata elektroničke komunikacije). Povlačenjem suglasnosti u cijelosti korisnički račun kupca i/ili registriranog korisnika biti će zatvoren, a njegovi osobni podaci obrisani. Na vlastiti zahtjev, kupac i/ili registrirani korisnik, u svakom trenutku, može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze telefonskim putem ili putem elektroničke pošte.

U slučaju novosti primit ćete na svoju e-mail adresu obavijest s novostima. Ukoliko se s tim ne slažete, molimo da nas obavijestite.

Podaci o sadržaju naružbe poznati su samo osobama u poduzeću Biom priroda u društvu d.o.o. za usluge i izdavaštvo ovlaštenim za obradu i pripremu paketa za isporuku te se ni na koji način ne ustupljuju trećim stranama. Pošiljke su pakirane u neutralnoj ambalaži bez naznake naziva Internetske trgovine biom.hr u svrhu zaštite privatnosti kupaca. Svi djelatnici Prodavatelja odgovorni su za zaštitu osobnih podataka kupaca.

Za potrebe praćenja posjećenosti stranice i pregledavanja sadržaja Internetske trgovine, a u svrhu vođenja statistike, poboljšanja sadržaja, preglednosti ponude za kupce i planiranja promotivnih aktivnosti koristi se Google Analytics sustav u skladu s uvjetima za zaštitu podataka prilikom korištenja usluga sustava.

Upravitelj trgovine
Biom priroda u društvu d.o.o. za usluge i izdavaštvo
Čazmanska 2
10000 Zagreb
Telefon: 01 5515 324
Email: info@biom.hr

OIB: 62321382256
Broj poslovnog računa i ime banke: HR0523400091110960054, Privredna Banka Zagreb

Temeljni kapital iznosi 120.000,00 kuna, a sastoji se od 12 poslovnih udjela svaki u nominalnom iznosu od 10.000,00 kuna. Temeljni kapital uplaćen je u novcu u iznosu od 30.000,00 kuna, a preostali iznos od 90.000,00 kuna osnivač se obvezuje uplatiti najkasnije u roku od 5 godina od dana upisa društva u sudski registar za što kao osiguranje prilaže solemniziranu bianco zadužnicu na iznos do 100.000,00 kuna.

Direktor i član uprave Tomislav Hudina.

Upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu 1. kolovoza 2018., MBS: 081188703.